Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tonåringar misshandlades på skola – ung man döms även för olaga hot

En ung man från Orsa kommun har dömts för att ha misshandlat två tonårspojkar på en skola i Mora kommun. Han hotade dessutom den ene tonåringen.
Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter. Han förnekar samtliga brott.

Annons

En ung man från Orsa kommun har dömts för att ha misshandlat två tonårspojkar på en skola i Mora kommun. Han hotade dessutom den ene tonåringen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

FM Mattsson, ett genuint Moraföretag med genuint Mora IK-intresse

Från krisläge till blomstrande aktivitet – så räddades ridklubben i Mora: "En av Dalarnas finaste anläggningar"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den unge mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Orsa kommun. I mitten av september i fjol befann sig mannen på en skola i Mora kommun.

En tonårspojke har berättat att han satt i matsalen när mannen kom fram till bordet. Han tog tag om pojkens hals och höll kvar i greppet i flera sekunder. Sedan dunkade han pojkens huvud mot bordet.

En annan tonårspojke har berättat att mannen sedan armbågade honom i nacken. På vägen ut sade mannen även något i stil med att han skulle "ta dem på utsidan", vilket de båda tonårspojkarna tolkade som han menade utanför skolan.

Mannen själv har förnekat samtliga brott. Han har berättat att han sökte upp den ene tonåringen eftersom han hade hört att denne tidigare hade kastat sten på mannens bil. När han frågade killarna vid bordet vem av dem som var personen han sökte så fick han inget svar. Han tog då tag i tonårspojkens tröja och höll kvar greppet i några sekunder.

Enligt honom så drog han sedan ner pojken mot bordet, men skadade honom inte. Han medger att han knuffade till den andre pojken på vägen därifrån, men att detta inte alls var hårt. Han hävdar även att han inte alls sade något hotfullt åt de båda pojkarna.

Mora tingsrätt anser att mannens berättelse är vag och otydlig när det gäller detaljerna kring hur han tog tag i pojken. Tingsrätten anser även att tonårspojkarnas berättelse får stöd av en tredje tonåring som satt vid samma bord.

När det gäller det olaga hotet så anser tingsrätten att det är bevisat att mannen uttalat ett hot, men att detta riktades mot den ene tonårspojken och att mannen därför bara ska dömas för det ena fallet av olaga hot.

Mora tingsrätt dömer den unge mannen för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 120 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 6 000 kronor. Dessutom ska han betala 10 600 kronor i skadestånd till den ene pojken som misshandlades samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons