Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två svårt nedkylda efter kajakolycka

Annons

Två män blev svårt nedkylda efter att de kapsejsat med sina kajaker i Vänern utanför Arnön, söder om Karlstad, på fredagseftermiddagen. En av dem svävar mellan liv och död.

Larmet kom 15.27 till SOS i Karlstad. Då hade männen kunnat ta sig i land på Arnön och slagit larm med en mobil. Men samtalen bröts hela tiden så sökandet efter männen gjordes först på en annan ö.

Enligt den ena mannens berättelse gick olyckan till så här:

Männen hade paddlat utanför Arnön i var sin kajak när en våg bakifrån slog över en av dem som kapsejsade. Den andre mannen tog då kamraten på släp in mot land men efter drygt en kilometer slog även den kajaken runt. Bägge kunde ändå ta sig till ön och upp på land. Men redan då var kamraten som legat i vattnet mycket svårt medtagen.

Den mannen togs i räddningstjänstens båt till Hammarö där han kunde tas om hand av en ambulans. Då hade man misslyckats med att lasta över honom till en ambulans på ett annat ställe.

Bägge männen vårdas på Centralsjukhuset i Karlstad. Den yngre av dem, som var kortast tid i vattnet, har enligt polisen klarat sig ganska bra. Han hade även en överlevnadsdräkt på sig, något den andre saknade.

TT

Mer läsning

Annons