Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två skolor i Stora Skedvi äventyrar skolverksamheten

Annons

Svar till Numer moderat, 21 januari:

Tyvärr så har de senaste dagarnas insändarsidor präglats av mycket felaktigheter och dessvärre även av personliga påhopp på oss och på tjänstemän i kommunen.

Vi vill direkt ta avstånd från de påhopp som skett på tjänstemän och annan personal, och på detta sätt ge vårt fulla stöd till vår personal.

Den arbetar hårt med att göra skolverksamheten så bra som möjligt för barnen, utifrån de ekonomiska ramar som finns.

Insändaren den 21 januari är ett absolut lågvattenmärke, inga sakliga argument bara personliga påhopp. Vi vill att debatten ska präglas av mycket större ömsesidig respekt än vad "Numer moderat" visar.

Vi kan konstatera att med nuvarande elevunderlag så skulle en friskola i Fäggeby allvarligt äventyra skolverksamheten i Kyrkbyn. Nuvarande barn/elevantal om cirka 20 barn per år de senaste sju, åtta åren är helt enkelt för litet för två skolor.

Lärartätheten i kommunens skolor är cirka 13 elever per lärare. Att dela elevkullarna på flera skolor gör att alla lärarresurser tas i anspråk för klassundervisning. Och för de elever som behöver extra resurser så räcker inte små klasser.

En del elever behöver enskild undervisning. Detta kommer resurserna inte att räcka till om eleverna ska splittras upp på flera skolor.

För små gruppstorlekar (4-5 barn/år) ger dessutom inte alltid eleverna den stimulans och möjlighet till kompisar som är önskvärd.

Att dessutom låta Kyrkbyns skola, med mycket bra utrustning i form av bibliotek, trä- och textilslöjdsalar och gymnastiksal, stå med tomma klassrum är inte att hushålla med skattemedlen i kommunen.

Kyrkbyns skola är en mycket bra och trygg skolmiljö och vi är övertygade om att Kyrkbyns skola kan erbjuda alla elever i Stora Skedvi en mycket bra skolgång.

ABBE RONSTEN ORDFÖRANDE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN SÄTER SUNE HEMMINGSSON VICE ORDFÖRANDE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN SÄTER

Mer läsning

Annons