Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer åtalas för människohandel – ska ha förmått 15-årig flicka att tigga

En man och en kvinna misstänks för att ha transporterat en närstående 15-årig flicka till Sverige med syftet att hon skulle exploateras för tvångsarbete i form av tiggeri. Nu åtalas de båda för människohandel.

Annons
Mannen och kvinnan åtalas nu vid Falu tingsrätt. Arkivbild.

Mannen och kvinnan, som är i 35-årsåldern och medborgare i Bulgarien, ska ha inhyst flickan i olika bostäder i Dalarna, bland annat i Leksand, Falun och Borlänge. Enligt åtalet ska vid ett stort antal tillfällen under perioden april 2016- februari 2018 flera gånger i veckan ha transporterat flickan till olika matbutiker i Borlänge och Säter med syftet att hon skulle tigga utanför butikerna.

Polisen gick i början av februari ut med en efterlysning av flickan, som då var försvunnen. Hon återfanns sedan några dagar senare. Ärendet rubricerades till en början som människorov, men rubricerades sedan om till människohandel.

Läs också [+]: Flicka som efterlystes i Borlänge ska ha försvunnit frivilligt - två personer häktade misstänkta för människohandel

I slutet av februari häktades mannen och kvinnan misstänkta för brottet, och nu har de alltså åtalats vid Falu tingsrätt. Det yrkas på att de båda utvisas från Sverige.

De båda åtalade personerna förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons