Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya nedfarter i Grönklitt

Annons

Grönklitt har nu sju pister åkbara, plus 22 kilometer för längdåkning. Av de sju nedfarterna gläds och hoppas Torbjörn Wallin mycket på Höken och Örnen öster om Norrbacken.

- Vi bedömer de nya nedfarterna som våra bästa. Svårighetsgraden i pisterna passar perfekt till våra gäster. Den mest avancerade pisten i Norrbacken har tidigare ansetts för svår av många, säger Torbjörn Wallin.

De nya nedfarterna är cirka 700 meter långa och är klassade som röda nedfarter. De går att nå genom det befintliga liftsystemet.

- Man tar släpliften upp till Norrbacken och vidare över pisten Berguven till östra sidan.

Invigningsdagen var det nollgradigt i Grönklitt, men Torbjörn Wallin tror att man den kommande veckan kan öppna fler nedfarter.

- Prognoserna för den kommande veckan ser jättebra ut när det gäller snötillverkning. Det ska bli rejält kallt, med undantag för någon dag då det ska snöa.

- Håller prognoserna kan vi snart ha ordentlig fart även på den alpina verksamheten. När det gäller längdåkningen har vi redan över två mil åkbara spår.

Blir backarna i öster den framgång som Orsa Grön-klitt hoppas på, finns det utmärkta möjligheter till ytterligare nedfarter.

- Vi äger mark en bra bit österut. Kanske det blir aktuellt med ytterligare en pist till nästa säsong, funderar Torbjörn Wallin.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons