Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två fastighetsägare tas i örat för dålig skötsel

Annons

För den ene fastighetsägaren beslutade byggnadsnämnden i juni förra året att han, innan september, skulle städa på fastigheten.

Vid besiktning i oktober konstaterades att viss städning skett, men byggnadsnämnden krävde ytterligare uppsnyggning runt huset.

Vid sitt senaste sammanträde beslutade byggnadsnämnden att göra en ny besiktning i maj i år och därefter behandla ärendet på nytt.

Den andre fastighetsägaren, i en av Älvdalens byar, har låtit förfallet och nedskräpningen gå ännu längre. Här krävde byggnadsnämnden redan i november 2005 att denne skulle inkomma med förslag på vad som skulle göras.

Byggnadsnämnden uppmärksammades på missförhållandena genom att kringboende klagade på nedskräpningen och därmed följande problem med råttor och annat.

Vid besök på platsen i november i fjol kunde nämnden konstatera att ingen uppsnyggning skett. Förfallet av de två uthusen är långt gånget och nämnden anser att det ena ska rivas och det andra måste rustas upp samt att bostadshuset, som ej är färdigbyggt, ska byggas klart.

Vid sitt senaste sammanträde beordrade nämnden fastighetsägaren att, vid vite om 50 000 kronor, göra det som nämnden förelagt honom: göra färdigt det som behövs på bostadshuset, laga ett av uthusen, riva det andra, samt bortforsla skräp och gammalt byggnadsmaterial från tomten.

En ny besiktning kommer att ske i juni. Om nämnden då inte är nöjd med vad som gjorts, kan det bli frågan om att den vänder sig till tingsrätten för att få vitet utdömt.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons