Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två erkänner inbrottet i Björbo

Annons

En av männen, en 35-åring från Borlänge, har häktats. Han misstänks för delaktighet i båda inbrotten, men förnekar all inblandning.

Natten till lördagen före nyårshelgen förövades ett inbrott i elaffären i Björbo. Tjuvarna, som använde en yxa för att hugga sig genom fönsterglasen till butiken tillgrep klockor, cd-spelare, en satellit-tv-box, rakapparater och andra varor för mellan 10 000 och 15 000 kronor.

Men de ställde till med skador för ytterligare mellan 30 000 och 50 000 kronor. Med hjälp av yxan högg de upp djupa spår i entrédörrens så kallade pansarglas, de krossade en stor dubbelruta och inne i butiken slog de sönder en glasdisk och ett olåst skyltskåp i glas.

Under den följande natten förövades ett inbrott i Konsumbutiken i Mockfjärd. Polis larmades och i Bäsna kunde en polispatrull stoppa en bil med fyra män, en 35-åring och tre män i 20-årsåldern.

En person släpptes relativt omgående och ytterligare två släpptes lite senare. Den fjärde har häktats, men förnekar att han skulle ha haft något med inbrotten att g öra.

Två av de övriga har dock erkänt att de deltog även i inbrottet i Björbo. Polisen misstänker att även 35-åringen varit med om båda brotten.

En del gods från Björboinbrottet har påträffats och polisen har även säkrat andra spår, bland annat fingeravtryck. Polisen har dessutom beslagtagit en yxa, på vilken det fanns glassplitter.

Såväl förhören som den tekniska utredningen fortsätter.

Mer läsning

Annons