Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två björnungar i Grönklitt

Annons

Även den här sommaren kommer det att finnas årsungar i Orsa björnpark. Mamma till årets två björnungar är Ebba och födelsedatum är den nionde januari. Ebba är tio år och väger 160 kilo. Pappa Norbert kommer från Ångermanland, är åtta år och väger 250 kilo.

- Det här är årets enda björnfödsel. Sedan tidigare har vi två honor med fjolårsungar och övriga honor är för unga för att paras, säger björnskötaren Susanne Linderberg.

Just nu händer det mycket i björnparken. Vargarna har parningssäsong. Deras ylande hörs tydligt och där hoppas man på valpar i maj månad. Även lodjuren förväntas få ungar. Där diskuteras det om lodjurshanen ska bytas ut mot en annan hane, allt enligt avelsplaneringen.

- Ett nytt varghägn som är större och bättre planerat är också på gång. Det hägnet kommer att ligga i direkt anslutning till det rovdjurscentrum ska ska vara klart till sommaren. Den stora nyheten till sommarsäsongen är annars att två sibiriska tigrar ska komma till parken. Om allt fungerar enligt planerna ska de levereras från Ålborgs zoo i Danmark och vara här den första juli, säger Susanne Linderberg.

Mer läsning

Annons