Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två affärer lägger ned

Annons

- Jag ska gå i pension, säger Nancy Näslund som driver stans äldsta underklädesaffär, Intim shop som ligger på Storgatan 26.

Det är med glädje Nancy stänger sin butik.

- Det känns mycket bra, jag har väntat på det här länge, jag har inte haft någon semester på 17 år. Så det räcker nu.

Hon hade tänkt sälja sin rörelse men säger att fastighetsägaren Affärsfastigheter har andra planer.

-Grand ska visst ha frukostservering i nedre delen och så har jag hört något om nån presentshop i den andra delen, säger Näslund.

Ulla Köhler på Grand Hotel har inte hört något om att hotellet ska få möjlighet att utöka sina lokaler.

- Vi har i och för sig alltid sagt att vi vill ha den där lokalen, men jag visste inte ens om att Intim ska stänga, säger Ulla Köhler, Grand Hotel.

Ett snack med fastighetsägaren Affärsfastigheter visar att Köhlers önskan förmodligen ändå kommer att gå i uppfyllelse.

- I dagsläget vet jag inte riktigt vad det ska bli. Men vi håller på och bygger om lite på hotellet och tanken är att de ska få en större frukostmatsal. Så delar av den där lokalen ska hotellet ha, säger Robert Östman på fastighetsbolaget Affärsfastigheter.

Miljö- och byggkontoret i Ludvika har dock ännu inte fått in någon bygglovsansökan gällande fastigheten. Hyreskontraktet för Intim shop går ut vid årsskiftet.

I och med att porslin- och presentaffären Lenita upphör så händer det saker även ett kvarter bort på Storgatan 9.

- Den främsta orsaken är att jag dras med en kronisk sjukdom och läkarna har rekommenderat mig att ta det lugnare, sa Lennart Gullefors till Dala-demokraten förra veckan.

Lenitahuset var till salu hösten 2003. Då annonserades fastigheten ut i både Dagens nyheter och Dagens Industri. Lennart Gullefors behöll fastigheten den gången och sedan dess har huset snyggats upp rejält genom renovering och målning av fasaden.

Vad som händer med lokalerna i framtiden har Gullefors ingen lust att kommentera.

På Bergslagsgatan har det redan skett en förändring. Kiosken vid buss- och järnvägsstationen har stängt och nu letar fastighetsägaren Jernhusen AB efter en ny hyresgäst.

-Vi har inget nytt på gång ännu, men vi hoppas naturligtvis att hitta någon som vill ta över lokalerna. Vi vill inte att det ska stå tomt, säger Lena Liebscher, förvaltare hos Jernhusen AB.

Liebscher förklarar varför kiosken inte längre finns kvar.

- De som har haft rörelsen där har inte skött sina åtaganden gentemot oss. Så vi var tvungna att säga upp avtalet. Sånt händer ibland.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons