Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv sänder från Stiftsgården

Annons

De fyra gudstjänsterna spelades in under fyra dagar i slutet av förra veckan och ska sändas i slutet av februari och början av mars nästa år.

Fyra olika predikanter medverkar, biskop Claes Bertil Ytterberg, Pelle Söderbeck, stiftsadjunkt, komminister Lisa Fröberg som också sitter i Stiftsgårdens styrelse och Elisabeth Pettersson, präst på Stiftsgården.

Kekke Paulsson, musiker inom Västerås stift ansvarade för musiken och kören som medverkar under gudstjänsterna.

Nils Åberg är mycket glad att få visa fler det gudstjänstspråk Stiftsgården och Enhetens kapell arbetar med, mycket symboler och bilder.

-Vi vill förnya gudstjänsten och det är väldigt roligt för oss att få möta så många gudstjänstdeltagare. Tv:s gudstjänst på söndagsförmiddagarna har 150000 tittare varje vecka. Programmen blir ett fantastiskt fönster utåt och en möjlighet att visa en gudstjänstform som fungerar väldigt bra, säger Nils Åberg.

-Vi strävar efter både geografisk och ekumenisk spridning på våra gudstjänster och gudstjänsterna från Rättvik sticker ut, vi möter ett spännande rum och spännande människor som skapar en typ av gudstjänst som verkligen passar tv, säger Johannes Söderberg, producent på SVT Norrköping.

-Det är ingen slump att vi valde Stiftsgården som är mycket speciell. Gården utmärker sig och är en välkänd plats i Sverige.

-Jag är mycket nöjd med resultatet och vi får se fyra fina gudstjänser från Rättvik, säger Johannes Söderberg.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons