Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-kamera som stals i Ejendals arena återfunnen

Annons

Det var mellan första och andra perioden som Carsfeldt låste produktionsbussen för att ta sig in i arenan och ta en kopp värmande kaffe. När han vid 20-tiden återvände till bussen märkte han att bakdörren på bussen var olåst.

- Jag låste när jag gick, intygar Anders Carsfeldt, och tillägger att det stod tre polisbilar och en ambulans vid bussen när tjuven slog till.

Tjuven stal den dyra tv-kamera samt en dator i 10 000-kronorsklassen för styrning av paraboler.

– Jag har jobbat med det här sedan 1978 i Sverige och runt om i Europa. Jag har varit på stora evenemang som fotbolls-VM och annat. Och så händer det här i lilla Leksand. Här som man trodde man kunde känna sig säker och trygg.

Anders Carsfeldt trodde tv-bussen var fredad i lilla Leksand med tanke på att tv-tittare som servas med tv-bilder. Tv-kameran har ingen vanlig privatperson nytta av, menar Carsfeldt. Ingenting som går att sälja bara så där. Endast någon i branschen kan ha nytta av den typen av kamera.

Men nu är alltså utrustningen återfunnen. Efter att tips gjorde polisen en husransakan och där fanns tv-kameran. En person togs in för förhör, men ingen har gripits för stölden.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons