Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuvas föräldrar är inbjudna till möte

Annons

-Vi är inte riktigt på det klara med vad det här mötet ska gå ut på, men vi ska i alla fall träffas och diskutera kring Tuva, fortsätter Ida Krogh som har sökt assistansersättning för att kunna vårda dottern Tuva.

Förutom kommunens handläggare kommer representanter från försäkringskassan, habiliteringen, barnomsorgen och distriktssjukvården att vara med.

Det är en del av det arbetssätt som länsstyrelsens socialkonsulent, Paula Jäverdahl, efterlyser i hanteringen av fall som detta.

- Man ska få stöd från alla håll och kanter. Alla myndigheter ska samverka i ett sådant här ärende så att man får det stödet man behöver. Föräldrarna upplever inte att de har fått det, sa Paula Jäverdahl i en intervju för Dalarnas Tidningars webb-tv i torsdags.

Chefen för vård- och omsorg, Erika Barreby, kan inte uttala sig i ett enskilt fall men säger att man försöker hålla kontakten så länge ett ärende är aktuellt.

- Länsstyrelsen har tillsyn över vår verksamhet och vi avvaktar den utredning de gör om handläggningen av det här ärendet, fortsätter Erika Barreby.

Den utredningen kan ha betydelse för de riktlinjer för LSS som Hedemora kommun vill ta fram.

Andra kommunen har kritiserats av länsstyrelsen för att riktlinjerna har inneburit begränsningar för enskilda personer.

Tuvas föräldrar, Ida och Hasse Krogh, väntar även på att länsrätten ska ta upp deras fall. De har överklagat kommunens nej till assistans.

-Vi får hela tiden stöd, tips och idéer från folk som hör av sig. Det är jätteroligt.

-Jag är rörd över hur många som blivit berörda av vår situation, säger Ida Krogh.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons