Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tusentals skattejobb i fara

Annons

Skatteverket ska minska antalet kontor.

Tusentals jobb är i fara när mindre kontor i praktiken klappar igen och verksamhet flyttar till centralorter, erfar TT.

Mängder av mindre skattekontor ute i landet är i farozonen. I praktiken kommer de närmast att stänga igen när myndigheten planerar för centralisering av verksamhet till större orter, uppger en källa för TT.

Från Skatteverkets ledning är det locket på, personalen har inget fått veta. Än så länge är det en mindre skara som är informerade, bland annat de sju regioncheferna.

I nästa vecka kommer kontorscheferna att bli informerade och därefter blir uppgifterna officiella enligt den preliminära tidsplanen.

Från Skatteverkets sida motiveras centraliseringen med att verksamheten på så sätt kan effektiviseras och specialiseras.

ser att vi behöver ha en koncentration och specialisering, säger Westling Palm.

Men kritikerna hävdar att skattearbetet blir sämre när granskarna hamnar längre ifrån de som ska granskas.

Detaljerna är än så länge knapphändiga. Vad som kommer att hända med personalen på alla de berörda lokala skattekontoren är oklart. Det troliga är att många av de tusentals som berörs kommer att erbjudas att få flytta med. Hur många som kommer att beröras vill Katrin Westling Palm inte kommentera på det här stadiet.

Katrin Westling Palm flaggar för att samarbete med Försäkringskassan och kanske även arbetsförmedlingen kan bli aktuell på många mindre orter.

Nästa vecka kommer Skatteverkets ledning att träffa regioncheferna och diskutera framtiden.

TT

Mer läsning

Annons