Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistbyrån till stationshuset

Annons

Nu är det hög tid att åtminstone delar av visionen förverkligas, tycker Bengt Andersson (m).

Han berättar att frågan diskuterades när kommunala toppolitiker och chefstjänstemän i planberedningen träffades på torsdagen.

- Jag vill att vi flyttar turistbyrån så vi får mera liv i stationshuset och jag hoppas att flytten kan bli av under 2006, säger Bengt Andersson.

Han uppger att det kommit signaler om att det är risk för att stationshuset bommas igen om det inte kommer in nya hyresgäster och verksamheter. Kommunpolitikerna anser att det är viktigt att stationshuset förblir öppet.

-Jag uppfattar det som att det råder ganska stor politisk enighet om att vi ska flytta dit turistbyrån.

- I dag finns Wasaresor i lokalerna och säljer biljetter. Flyttar turistbyrån hit kan det ju vara ett alternativ att turistbyrån tar över biljettförsäljningen. Jag vill också att gången mellan stationshuset och bussterminalen öppnas, understryker Andersson.

Kommunalrådet Maria Pettersson (s) låter förstå att hon också är angelägen om att stationshuset förblir öppet.

-Stängs stationshuset så kommer det också att påverka tågtrafiken och därför känns det viktigt att vi nu agerar så att det hålls öppet.

-Skulle det bli stängt under en tid så blir det svårt att få i gång verksamheten på nytt.

Är stationshuset lämpligt för turistbyrån?

-Ja, det tycker jag men jag har ingen aning om det är möjligt att flytta dit turistbyrån i år.

-Bland annat är det viktigt att titta på parkeringsfrågan så att det blir enkelt att parkera med husvagnar och husbilar så att turistbyrån blir lättillgänglig, betonar Maria Pettersson.

Turistchefen Håkan Rosén är dock inte intresserad av att lämna nuvarande lokalerna, gamla Systembolaget i hörnet Eriksgatan-Fredsgatan.

-Vi flyttade hit i juni 1994 och det är en optimal placering.

-Här är det god tillgång på parkeringsplatser och lätt att stanna, vi har stora lokaler på 190 kvadratmeter plus källarvåningen och vi har fina exponeringsmöjligheter med skyltfönstren.

-Det råder en besvärligare trafiksituation vid järnvägsstationen och det skulle bli svårare för turister att stanna till där. Så mycket mer vill jag inte säga nu men det ska bli kul att få ta del av deras diskussioner, tycker turistchefen som basar över tre fast anställda plus extrapersonal sommartid.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons