Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur och retur för Rolf

Annons

Rolf Hellberg har varit brandman i Vansbro sedan början på 1970-talet. Han har utbildat sig och fått behörighet som brandmästare och det var meningen att han skulle bli räddningschef i Vansbro efter Åke Johansson. Men Rolf och de ansvariga på kommunen kom inte överens i förhandlingarna så Rolf tog en tjänst som andre ställföreträdande räddningschef i Ludvika.

- Det var ett kanonbra arbete, men man har ett liv också vid sidan om arbetet och det är svårt att slita sig från den här dalgången, konstaterar Rolf.

Leif Könberg gjorde ett kort inhopp som räddningschef i Vansbro men han slutade och då öppnades dörrarna för ett samarbete med Malungs kommun och räddningschefen där, Morgan Haga, blev också ansvarig för räddningstjänsten i Vansbro.

- Det har gått bra, faktiskt bättre än vad jag trodde, säger Morgan som är inställd på att sluta då han fyller 61 år i september.

- Fast det kan bli året ut.

Även om ingenting är formellt bestämt ännu så lutar det åt att samarbetet mellan Malung och Vansbro fortsätter och då kan Rolf Hellberg bli ny räddningschef i Vansbro och Malung.

Räddningskåren har 22 personer i Vansbro och 17 i Järna. Med det fyller de grupperna men det behövs två reserver och dem är det svårt att få tag på. Trots annonsering två gånger har ingen lämplig och intresserad hört av sig.

Nytt för i år är att kommunfullmäktige har ställt krav på att alla som har bostäder ska se till att det finns brandvarnare i husen och lägenheterna.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons