Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabyggen bantar - och nyanställer

Annons

Tunabyggen har hittills bantat personalstyrkan med 25 personer. Nu vid års-skiftet slutade flera av de som sagts upp på grund av arbetsbrist.

Ytterligare tio tjänster ska bort under 2007-2008. Helt enligt den strukturplan och bemanningsplan som styrelsen antagit. Dessa går med pension, avtalspension eller avgångsvederlag.

Samtidigt som personal med mångårig erfarenhet tvingas gå från sina jobb så ska det kommunala bolaget nyanställa. Konsulter ska också hyras in, och utföra arbetsuppgifter som anställda tidigare skött.

I dagsläget söker bolaget en elingenjör, en vvs-ingenjör och en byggnadsingenjör med inriktning fastighetsekonomi/it. Tre tjänster är utannonserade. Längre fram kan det bli ytterligare fyra tjänster. De fackliga företrädarna har inte haft några invändningar mot detta.

Enligt Hans Sandin handlar det om att tillföra bolaget kompetens som man tidigare saknat, och som det uppstår behov av i den nya organisationen. Han säger att om de som fått lämna sina tjänster haft den kunskapsprofil man nu söker, så hade de haft företräde till de utannonserade tjänsterna.

-Det är kompetens som inte motsvarar de som lämnat oss.

Hans Sandin säger att flera ställt honom frågan hur man kan göra sig av med folk, samtidigt som man anställer andra.

En fråga han menar är naturlig att ställa, och han menar att det finns hållbara svar.

De förändringar som bolaget genomgår är ännu inte helt slutförda. Bland annat återstår de tio tjänsterna som ska bort successivt i år och nästa år.

-Strukturplanen är ännu inte genomförd i sin helhet. Men huvuddelen av anpassningen av personalstyrkan är klar. Tidtabellen med avtalspensioner och avgångsvederlag omfattar även 2007-2008, konstaterar Hans Sandin.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons