Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för Säfsen Resort

Annons

Tidningen har tidigare berättat om att Säfsen sökt stöd hos Nutek för en utveckling av anläggningen. Igår fick Christer Rosén det positiva beskedet att ansökan beviljats.

Utvecklingen kommer att kosta 31 miljoner och av den summan får de alltså ett stöd på 16,3 miljoner. Den övriga summan kommer från eget kapital samt lånefinansiering.

Redan för två år sedan började Säfsen med att utveckla snösystemet för en ökad kapacitet, i dag är snöproduktionen ökad med 25 procent. Utbyggnaden har kostat 2,5 miljoner hittills och de räknar med att fortsätta utvecklingen.

Efter jul- och nyårshelgen ska ledningsgruppen börja med projekteringen av de 15 nya hus de räknar med att ha klara under 2007. Bland annat ska de göra en upphandling med ett byggföretag och undersöka vilken modell husen ska vara i. I runda svängar räknar Rosén med att husbyggnationen ska kosta 15 miljoner.

Förutom nybygget av hus ska en äventyrsgolfbana och en spa-avdelning byggas. Om planerna håller ska golfbanan vara färdig till nästa års sommarsäsong.

På Hyttans nedervåning ska en spa-avdelning byggas.

- Vi har en relaxavdelning i de lokalerna redan, men den kommer vi att riva ut och bygga helt nytt. Det kommer att finnas bubbelpool, relaxavdelning och massagerum, förklarar Rosén positivt.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons