Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tsvangirai har lämnat sjukhuset

Annons

Zimbabwes oppositionsledare Morgan Tsvangirai lämnade sjukhuset i Harare i rullstol på fredagen sedan läkarna gett honom klarsignal.

En talesman för Tsvangirai sade att MDC-ledaren ska hålla en presskonferens senare tillsammans med andra ledare från Rädda Zimbabwe-kampanjen.

Tsvangirai fick besked av läkarna redan i torsdags om att han inte har fått några långvariga skador av polismisshandeln. Tidigare har hans advokater sagt att han troligen fick en skallfraktur.

I en artikel publicerad i brittiska The Independent på fredagen försäkrar Tsvangirai att han inte kommer att låta sig skrämmas av president Robert Mugabes försök att krossa kampanjen för reformer i Zimbabwe.

"De gav sig på min kropp. Men de kommer aldrig att kunna bryta ner min själ. Jag kommer att kämpa vidare tills Zimbabwe är fritt", skriver han.

Mugabe har avvisat de internationella fördömandena av behandlingen av Tsvangirai, som har visats upp i världens nyhetsmedier blåslagen och svullen med ett sår i huvudet. I torsdags sade Mugabe att kritikerna kan "gå och hänga sig" och upprepade att Tsvangirais parti MDC bär skulden för våldet.

TT

Mer läsning

Annons