Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygghet oslagbart bäst för tillväxten

Annons

När egoism, vinstmaximering och dränering av gemensamma resurser applåderas av den så kallade alliansen, så bör alla vi som värnar rättvisa och solidaritet resa oss upp som en man/kvinna och protestera.

Alliansens "klara besked" är i praktiken beska besked. Jag upphör aldrig att bli upprörd över universalreceptet mot alla eventuella samhällsåkommor, nämligen: Ökade klyftor, ökade orättvisor, större krav på de sämst ställda och skattelättnader för etablissemanget.

Vi som på något sätt tror att rättvisa, gemensamma tag och omtanke är vägen till att kunna bevara välfärdssamhället måste både protestera och tydligt ta avstånd från detta förakt för vanliga folks bekymmer och umbäranden. Det gäller att kontinuerligt avslöja förrädiskt paketerade förslag som enbart gynnar en redan välmåendemedelklass.

Alla borde veta att orättvisor skapar klyftor och klyftor skapar misstänksamhet, som i sin tur föder utanförskapets helvete med kriminalitet, drogmissbruk och våld.

Jag vill ha ett samhälle där vi kan mötas som jämlika trots olika förutsättningar och aktuellt läge i dagens samhälleliga hackordning. Ett samhälle där alla har en plats omöjliggörs om alliansens förslag till "reformer" genomförs.

Jag kan inte begripa hur ett otryggt 2/3-delssamhälle ska kunna bidra med något gott för mänskligheten. Hur tänker borgerliga väljare?

Rättvisa, trygghet och entreprenörskap är ju faktorer som är oslagbara när det gäller hög produktivitet och tillväxt. Lägg därtill en solidarisk fördelning av våra resurser, så skapar du dom bästa förutsättningar.

Jag hoppas och vill tro att hjärtat och förnuftet till slut intar vänsterläge.

LEIF LINDSTRÖM (V)

Mer läsning

Annons