Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygghet håller konsumtionen uppe

Annons

Svar till Företagarna Dalarna, 19 juni:

Organisationen Företagarna hävdar att arbetsrätten inte har folkligt stöd. Tyvärr är det nog så att dessa herrar rör sig i fel sällskap, när de kan komma med sådana här påståenden.

Dessa herrar försöker göra ett borgerligt utspel om att det är frälsande med den amerikanska modellen, där arbetsgivaren mycket lättare kan skicka ut en anställd i kylan. Där socialförsäkringar ska vara så låga att det blir en konkurrens om vem som kan erbjuda lägsta lönekrav och där den som jobbar billigast får jobben.

Dessa herrar jublar också när centern och moderater kommer med förslag som direkt är lönesänkande för LO-kollektivet.

Deras förslag kommer att innebära att det går sämre för Sverige, då det blir färre som har råd, eller vågar konsumera på grund av låga löner och otrygga anställningar.

Vi tror på den svenska modellen, där kollektivavtalen är starka och vi har en generell välfärd som man kan känna sig trygg i. Att vi har råd att konsumera får hjulen att snurra på ett positivt sätt.

Därför kommer vi att rösta på den politik som förs i dag, den 17 september. Vi uppmanar också LO-kollektivet att gå och rösta, så vi sätter vi stopp för dessa tokförslag.

MAGNUS BERGSTRÖM ANSTÄLLD PÅ POLISEN BORLÄNGE MAGNUS NORDSTRÖM ANSTÄLLD PÅ POSTEN FALUN OVE THOLIN, ANSTÄLLD PÅ POSTEN FALUN ANDERS BERG, ANSTÄLLD PÅ POSTÅKERIET DALARNA JONNY EKLUND,

Mer läsning

Annons