Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på snömassor utanför huset

Annons

Snön ligger vit och gnistrar i januarisolen. Dammvaktarvägen är nyplogad, inget att klaga på, om man inte är husägare och förväntas hålla trottoaren ren. Snön som låg på vägen, ligger nu nämligen på trottoaren. Ovanpå den ursprungliga snön.

Ingvar Pears är över 80 år. Många av hans grannar är också äldre personer vars ork börjar tryta och då kan snöskottning vara tungt. Irritationen över hur snöröjningen sköts från kommun-ens sida är stor bland husägarna längs Dammvaktarvägen.

Ingvar Pears berättar att den första snön i vinter var jobbig att forsla bort eftersom den var blöt.

Ingvar, hans grannar och alla andra som bor i villa har skyldighet att hålla trottoaren snöfri och sandad. Och Leif Säll, arbetande arbets-ledare på tekniska avdelningen, förstår att snön kan bli ett problem men att man från kommunens sida försöker ta hänsyn till uppskottade trottoarer, även om det kan vara svårt när det är för trångt.

En lösning, menar Leif Säll, kan vara att man plogar upp all snö på den ena trottoaren och håller den andra ren för gångtrafikanter. Men vid postlådan måste ändå alla skotta rent för brevbärare och tidningsbud.

Något som ytterligare komplicerar saken är att snötippen ännu inte är tillgänglig eftersom marken fortfarande är för mjuk att köra på.

Leif Säll uppmanar dem som har problem med snöröjningen av trottoarerna att kontakta kommunen för att hitta en lösning.

- Vi ska försöka hjälpa till så gott det går, säger han.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons