Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots krisen - kondiset rustar för framtiden

Annons

- Det ska bli skönt att få en uteservering under tak, säger Lotta Liljeqvist som tillsammans med maken Patrik tog över rörelsen för två år sedan.

Tidigare har all uteservering varit hänvisad till trädgården men de lynniga svenska somrarna är inte alltid anpassade för en fika under bar himmel. Nu byggs en stor uteveranda längs hela den östra gaveln medan den invändiga severingsdelen byggs ut mot norr.

- I dag har vi ungefär 40 platser inomhus och under högsäsong har det inte räckt till alla gånger, säger Lotta.

När utbyggnaden står klar kan konditoriet erbjuda 70 sittplatser inomhus och runt 40 platser på verandan. Möjligheten att sitta i trädgården kommer också den att finnas kvar men i mindre omfattning än tidigare.

Även bottenplanet byggs ut och ger möjlighet att utöka bageridelen vid behov. Två nya toaletter ska se till att minska köerna vid trängande behov och även en handikapphiss kommer att installeras.

Utöver Patrik och Lotta finns även Lottas föräldrar Dick och Oddrun kvar i rörelsen även om de nu fått släppa ägarrollen. Även två deltidsanställda finns med på lönelistan.

Någon ändring i utbudet kommer inte ombyggnationen att innebära.

- Nej, vi satsar på att fortsätta att vara ett traditionellt konditori, säger Lotta som räknar med att allt ska vara klart i början av juli.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons