Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots förlust - Stora Enso ger cheferna nya optioner

Annons

Stora Enso fortsätter att ge sina chefer optioner trots att bolaget gick med förlust förra året.

-Vi vill närma ledningens intresse med ägarintresset, säger Christer Ågren, personaldirektör på Stora Enso.

Skogsbolaget har haft omfattande optionsprogram för cheferna sedan Stora slogs samman med Enso 1998. Enligt tidningen Dagens Industri har Stora Enso det mest generösa optionsprogrammet bland börsens stora bolag. En option är en rätt att köpa en aktie till ett fastställt pris vid en viss tidpunkt. Om aktien stigit över priset på optionen har den som fått optionen tjänat på affären.

Även i år erbjuder Stora Enso en del anställda optioner - 700 chefer får dela på 2,4 miljoner optioner.

Stora Ensos optioner sträcker sig över sju års tid. Och den som slutar innan optiontiden gått ut förlorar denna möjlighet till vinst.

- Slutar du, förlorar du. Därför har det en inlåsningseffekt, säger Christer Ågren.

I Falun finns en av Stora Ensos toppchefer - Elisabet Salander Björklund. Hon är med i bolagets ledningsgrupp och divisionschef för Stora Enso Wood Supply Europe. Hon är en av dem som företaget har erbjudit optioner.

94800 optioner hade hon år 2005 och hon får ytterligare optioner år 2006. Hennes vinst är hittills ungefär en miljon kronor - under förutsättning att hon stannar kvar i bolaget fram tills de kan lösas in. Varje option har ungefär ett inlösenvärde på 110 kronor. Om aktiekursen överstiger det kan hon tjäna pengar när det är dags att lösa in optionerna.

För tillfället är Stora Ensos aktie värd drygt 120 kronor. Därmed skulle hon tjäna drygt tio kronor på varje option om hon kunde sälja dem idag. Om aktiekursen stiger ökar värdet på varje option.

Påverkar optionerna dig?

- Jag följer dagligen aktiekursen. Om det beror på optionsprogrammet kan jag inte svara på, säger Salander Björklund.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons