Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troll-Mona ställer ut på Jannesgården

Annons

Utställningen som Mona Eriksson, även kallad Troll-Mona, som nu pågår i Jannesgården har både humor och mycket nytänkande i akvarellmålning och det är ett mycket brett utbud som Mona Eriksson ger i sina 24 alster.

Under de första åren som konstnär var det ofta troll i olika skepnader som Mona visade på sina utställningar och som också gav henne smeknamnet Troll-Mona och hon målade troll på de mest skiftande underlag.

Men de akvareller hon nu visar i utställningen är något nytt och helt annorlunda i hennes konstnärsutövande jämfört med vad hon gjort och visat tidigare.

Under årens lopp har Mona Eriksson haft massor av utställningar långt utanför Malung och Dalarnas gränser men i Malung har hon minst en utställning av större format per år. Förutom den här utställningen på Jannesgården deltar hon också i Malungs Julsalong som pågår under samma tid men som finns i Galleri Grönlands lokaler i Malung.

Den utställning som Mona Eriksson nu har i Jannesgårdens utställningslokal är en annorlunda utställning mot vad hon haft tidigare men en mycket intressant sådan. Och den är verkligen värd ett besök om man har intresse för konst.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons