Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trippelattentat i Mosul

Annons

I Mosul i norra Irak gick självmordsbombare på tisdagen till angrepp mot den yazidiska befolkningsgruppen.

Tre olika attentat utfördes av män i tankbilar, som slog till mot olika stadsdelar. Polisen uppgav att 20 människor miste livet och omkring 70 skadades.

En annan självmordsbombare orsakade tidigare på dagen stora skador genom ett attentat på en bro i Bagdad. Tio människor dödades av explosionen. Samma bro utsattes för en bombning i maj. Den här gången rasade en del av bron och flera privatbilister slungades ned i floden.

I Suwayra fem mil söder om Bagdad hade tre anhöriga till en polis hittats mördade på morgonen: polisens gravida hustru, en bror och en 12-årig son.

Tisdag kväll meddelade USA-militären att fem amerikanska soldater omkommit i en helikopterkrasch.

Iraks biträdande oljeminister Abd al-Jabbar al-Waqaa fördes under dagen bort av beväpnade män i Bagdad. Kidnapparna bar uniformer och slog till på ett område som tillhör ett statligt bolag i oljebranschen.

Oljeminister Husayn al-Shahristani sade senare till statlig tv att fyra andra personer fördes bort samtidigt, men att några av dessa hade frigetts kort efteråt.

I slutet av maj kidnappades fem britter från Iraks finansdepartement av ett gäng i polisuniformer. Britterna har ännu inte släppts.

TT

Mer läsning

Annons