Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triple Steelix får 36 miljoner i stöd

/
  • Helt fantastiskt vi får fortsätta efet 2014 säger Maria Engholm, processledare på Triple Steelix vars stålkluster i Bergslagen omfattar 700 företag runt stålindustrin med 22 000 anställda

Miljonerna i stöd rullar in till Bergslagens stålkluster Triple Steelix som beviljats 18 miljoner och fortsättning av statliga Vinnova. Lika mycket skjuter alla kommuner och regionala myndigheter till. Klusternätverket som hade fram till 2014 på sig fortsätter nu i syfte att Bergslagens stål ska bara lika starkt om 40 år som nu berättar Maria Engholm processledare Triple Steelix.

Annons

Det går bra för Triple Steelix.

– Det är helt fantastiskt. Vi har fått beviljad en fortsättning från Vinnova med 18 miljoner från Vinnova plus lika mycket i finansiering bland annat från 13 kommuner, Region Dalarna, Region Gävleborg och Länsstyrelsen i Västmanland, berättar Maria Engholm på Triple Steelix

Vinnovas motivering " Triple Steelix är mycket framgångsrika och har skapat konkreta resultat i form av nya företag och produkter men även systemförändringar. Stark regional samverkan som sträcker sig över 13 kommuner i Bergslagen har etablerats och karakteriseras av ett engagerat målinriktat regionalt ledarskap.

Tillväxt och internationell konkurrenskraft genom innovation, samverkan och förnyelse är ledstjärna och fokus ligger på utveckling av små och medelstora företag.", motiverar Vinnova beslutet och konstaterar att Jernkontorets nätverk är en utmärkt bas att bygga vidare på.

– Det som är extra roligt är att Vinnova gör en bedömning av Triple Steelixs verksamhet efter att vi haft ett nedslag under två dagar där vi utsattes för en internationell värdering av varje del i vår verksamhet. Det här stärker vår ryggrad, säger Maria Engholm.

– Vi har också fått stöd till två nya lite mindre projekt med 1,4 miljoner från Vinnova, berättar Maria Engholm.

Vinnova har tidigare tilldelat Triple Steelix 60 miljoner i anslag fördelat på tio år (2004-2014). Basfinansieringen under de första tio åren är 160 miljoner – till det kommer ytterligare resurser i form av projekt och samarbeten.

– Nu är det inte längre 2014 som gäller utan framtiden. Jernkontoret har meddelat att de gärna fortsätter som huvudman efter 2014. Vårt mål är att Bergslagens stålindustri om 40 år ska vara lika stark som i dag.

Mer läsning

Annons