Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio åtalas för stöldräd – elektronik, alkohol och smycken stulna vid 30 inbrott

Tre män åtalas nu för totalt 30 inbrott och tre inbrottsförsök i Mellansverige. De ska bland annat ha stulit ha stulit smycken, alkohol och elektronik i bostäder i Hedemora, Säter, Avesta, Ludvika och Falun.

Annons

Sammanlagt rör det sig om 30 inbrott och tre inbrottsförsök som ska ha skett i Västmanland, Stockholms län, Uppsala län, Örebro län, Östergötland och Dalarna. En 27-årig man misstänks för alla brott utom två. I vissa fall har 27-åringen samarbetat med en 35-åring och i vissa fall med en 28-åring, som också åtalas.

I Dalarna har männen kopplats till inbrott i Falun, Ludvika, Avesta, Säter och Hedemora som ska ha inträffat under perioden från mitten av december 2017 fram till slutet av januari i år.

Läs också [+]: Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott – här är polisens nya vapen mot tjuvarna

Någon gång mellan den 17-19 december ska två av männen ha brutit sig in i en bostad i Avesta och där stulit smycken och elektronik. Två av männen kopplas också till ett inbrott i Gustafs några dagar senare, då alkohol stals.

Dagarna runt årsskiftet misstänks två av männen för tre inbrott i bostäder i Falun, där bland annat smycken stulits. Vid samma tid ska de även ha brutit sig in i en bostad i Hedemora.

Läs också [+]: Drabbad av inbrott – så ökar du chansen att få dina värdesaker tillbaka

I slutet av januari inträffade tre inbrott södra Dalarna. Två av männen ska då ha brutit sig in i en bostad i Hedemora och därifrån stulit en klockan och fyra ringar till ett okänt värde. En av männen ska också ha stulit en klocka vid ett inbrott i en bostad i Avesta. Vid inbrottet i en bostad i Ludvika ska alla tre männen varit delaktiga, och då stulit bland annat elektronik och smycken.

Männen åtalas nu vid Uppsala tingsrätt för totalt 30 fall av grov stöld och tre fall av försök till stöld.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons