Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevligt med kalas, men...

Annons

Enligt Centrala stadsrums hemsida ska det bli Falukalaset för sjunde året i rad i samarbete med olika aktörer. Det blir fem dagar med tivoli, marknad, Falu Korvens dag och cruising med mera och inträdet är gratis.

Det är trevligt med kalas, det ska genast slås fast. Men varför så sena kvällsaktiviteter? Vore det inta bra om alla arrangemangen slutade klockan 22.00 alla kvällar, såväl uppträdande som tivoliaktiviteterna?

Och hur känns det för Falu SS om kammarrätten ger bakläxa till socialnämndens nej till restaurangtält under kalaset och därmed en ökad alkoholtillgänglighet? Det borde inte kännas bra för en idrottsrörelse att medverka vid ett arrangemang där alkoholtillgängligheten ökar och att ungdomar hänger som klasar runt tältet.

Vuxna på staden, javisst, men få av dem är nyktra efter att programmen är slut, desto fler unga vuxna och medelålders som i ett berusat tillstånd knappast är förebilder för de barn och ungdomar som ännu inte nått vuxen ålder.

Ett bra tips till massmedia är att ni studerar era egna artiklar som ni skrivit de senaste åren om Falukalaset och hur det brukar se ut under det och dagarna därefter.

DEN BOFASTE KÄMPEN

Mer läsning

Annons