Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trettondagsbalen en fin tradition

Annons

- Vi har sett att cirka två hundra matgäster nog är gränsen om det ska bli riktigt bra, säger Morgan Haga, som är mycket nöjd med årets Trettondagsbal som han anser var den bästa sen starten.

- Vi har haft en fantastisk publik och det har varit mycket trivsamt och bra stil på hela arrangemanget, säger Morgan Haga.

När de uppklädda gästerna anlände till balen bjöds de på en välkomstdrink och sen blev det tre dansuppvisningar av Malungs Folkdanslag, Öfre Gäldets Danshus vars medlemmar visade prov på hur man dansar polska och dessutom dansade Ann-Charlotte och Roberto salsa.

Sen var det dags för middag och den bestod av fiskpaté med forellromsås som förrätt och pärlhönsfilét och suchesstoppar som huvudrätt. Som avslutning på middagen var det kaffe med en trettondagsbakelse.

I samband med middagen var det också underhållning av Partypolarnas som framförde sin a capella-show.

- Det var en utsökt middag vi bjöds på denna gång och vi ger högsta betyg till kocken Torleif Dalesson som svarade för middagen, säger Morgan Haga.

Efter middagen öppnades själva balen med en Wienervals och sen drog dansen igång. Här spelade Storbandet, Melody Mixers och Malungs Spelmanslag som varvade spelningarna under kvällen fram till ett på natten då sista dansen spelades.

Det som är glädjande med Trettondagsbalen i Malung är att det inte bara är gäster från Malung utan det kom folk från olika platser i Dalarna för att vara med på balen som blivit ett arrangemang med mycket hög kvalité.

Det är föreningen Öfre Gäldets Danshus som arrangerar Trettondagsbalen tillsammans med Orrskogen och redan nu ser man fram mot nästa års bal då det kommer att bli litet extra eftersom man då firar femårsjubileum och kan glädjas åt att man skapat ett arrangemang som blivit en fin tradition.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons