Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendsättare i hår tog i från rötterna

Annons

Aktiviteterna försiggick i Ladan och tillsammans med Greger Bergfeldt, från ett leverantörsföretag i branschen. Han har, enligt uppgift, gjort sig känd som en framstående hårtekniker och är flitigt anlitad i samband med frisyrvisningar över hela landet.

Vid visningen i Ludvika medverkade på förhand friserade modeller. Dalafrisörerna fick även se Bergfeldt frisera på scenen.

- Flickornas frisyrer får ökade längder med mycket volymer på hjässan och det ska vara naturliga softa nyanser, jordfärger åt det sandiga hållet, berättade han under tiden.

När det gäller herrarnas hårmode är uppfattningen att de så kallade godmorgon-frisyrerna, som lätt kan uppfattas som helt ovårdade kalufser, är på väg att förändras och att bära "hockeyfrilla" är helt ute i vår.

- Det ska vara kortare i nacken och det blir en mera städad look, bekräftade Bergfeldt.

Karin Persson i Dalafrisörernas styrelse påminner om att dagens hårmode är väldigt brett.

- På damsidan har det blivit lite lockigare från att ha varit mycket rakt under det senaste året. Nu finns också ett stort utbud med bland annat olika tänger, som gör det lätt att förändra sig snabbt från vardag till fest.

-Vi fick också uppfattningen att med den lockiga damtrenden kan även de tidigare så vanliga afrofrysyrerna vara på väg till- baka.

Styrelsen för det nya verksamhetsåret ser ut enligt följande:

Ordförande Birgitta Ihlis, Gagnef, kassör Christina Eriksson-Landgård, Leksand, sekreterare Karin Persson, Borlänge, samt ledamöterna Bert Broman, Ludvika, Anna-Karin Hedberg, Borlänge (utbildningsnämndens ordförande) och Lisa Mattsson, Borlänge, (klubbmästare). Webb- ansvarig är Lisa Sörbu, Mora.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons