Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre till häktade i bedrägerihärvan

Annons

De tre personer som misstänkts för inblandning i mångmiljonhärvan mot Försäkringskassan har häktats misstänkta för penninghäleri.

I måndags häktades den 28-årige huvudmannen misstänkt för grov förskingring.

Hustrun till den 28-årige huvudmannen och en 32-årig man häktades på sannolika skäl misstänkt för inblandning i härvan. Häktningsdomstolen ansåg att den tredje personen, en 28-årig kvinna, är skäligen misstänkt.

Paren är sedan tidigare bekanta med varandra, och enligt Björn Blomqvist kan det finnas släktband mellan familjerna.

På tisdagen kommenterade också advokaten för den 28-årige mannen som häktades i måndags den kritik som riktats mot honom.

Åklagaren har klandrat att advokaten uttalat sig i medier om sin klient och utredningen.

Överåklagaren Björn Blomqvist sade i måndags till TT att han ansåg att advokaten genom sina uttalanden hade försvårat utredningen, och minskat trovärdigheten för de tre personer som i dag ställs inför häktningsdomstolen misstänkta för penninghäleri.

Samtidigt fortsätter förundersökningen i ärendet. Tidigare har åklagaren sagt att två tredjedelar av pengarna hittats och spärrats, men att totalbeloppet har ökat från cirka 30 till 39 miljoner kronor.

Klart är att den 28-årige huvudmannen spenderat stora belopp under året som han förskingrade pengar. Mannen och hans hustru flyttade från en lägenhet till en villa och de köpte även flera dyra bilar.

För endast några veckor sedan sades mannen upp från sitt arbete som handläggare på Försäkringskassan. I torsdags larmade Swedbank Försäkringskassan att deras personal upptäckt att något inte stod rätt till.

TT: När och hur upptäckte ni detta?

TT

Mer läsning

Annons