Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre ställs inför tinget efter fyllefärd

Annons

Tre personer från Älvdalen kommer att få svara inför Mora tingsrätt efter en fyllefärd mellan Lillhärdal och Älvdalen i höstas. Färden slutade med en dikeskörning i en älvdalsby.

Det var i oktober som de tre, enligt stämningsansökan till tingsrätten, färdades i en personbil från Lillhärdal till Älvdalen.

Enligt stämningsansökan hade alla tre i bilen kört den under färden. Den något äldre mannen med en alkoholhalt av 2,34 promille i blodet, de båda yngre flickorna utan körkort och den ena med en alkoholhalt av 1,15 promille.

Flickan med 1,15 promille körde bilen när man kom till en utby i Älvdalen och var tydligen så påverkad att hon där körde bilen i diket och därmed kom körningen till polisens kännedom.

De båda inblandade flickorna har erkänt sina brott, medan mannen erkänt att han tillåtit den olovliga körningen, men förnekat grovt rattfylleri för egen del.

De tre kommer nu att få svara för sina gärningar i rättegången, som ännu inte är fastställd när den ska äga rum. De är åtalade för grovt rattfylleri, medhjälp till grovt rattfylleri, olovlig körning och tillåtande av olovlig körning.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons