Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skrotsamlare - på samma gata

Annons

Trion är i tur och ordning ärenden på miljö- och byggnämndens dagordning kommande tisdag.

I det första fallet konstaterar miljö- och byggkontoret att tomten börjar likna ett skrotupplag med skrotbilar, maskiner och maskindelar.

För skrotupplag krävs tillstånd enligt miljöbalken. Men å den andra sidan delas inte tillstånd ut i områden planlagda för bostadsändamål resonerar myndigheten som därmed drar åt tumskruvarna några extra snäpp.

Fastighetsägaren har kontaktats men inte hört av sig.

Den andra fastighetsägaren har i stort sett samma utbud av allsköns bråte på tomten. Här har dock upplaget drygats ut med såväl gamla vitvaror som urrivet byggmaterial.

Ägaren har varit i kontakt med miljökontoret och förklarat att orsaken till allt skrot är att denne inte kan bo i ett hus med trasigt värmesystem.

Den tredje fastighetsägaren på gatan ståtar med ett liknande skrotupplag, frånsett att här finns även stora mängder ved. Mer än för tre årsbehov noterar myndigheten.

Även i det här fallet har fastighetsägaren etablerat en kontakt med myndigheten. Denne lovade att röja upp på gården, vilket inte har skett.

Det beslut som miljö- och byggnämnden väntas ta betyder att fastighetsägartrion får tid på sig till den sista juni nästa sommar att städa upp.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons