Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre skadade i skoterolycka i Nås

Annons

Vid olyckstillfället fanns ingen tillgänglig polispatrull och polisen fick kontakt med skoterföraren i dennes hem först på söndagsmorgonen. Polisen misstänker att skoterföraren varit onykter då han körde skotern. Enligt uppgift från polisen är skoterföraren misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppskada och grov vårdslöshet. Polisen förhörde skoterföraren under söndagen och denne medgav då de faktiska omständigheterna kring olyckan.

Enligt uppgift var det bara skoterföraren som klarade sig undan skador. De skadade hämtades med ambulans och fördes till Falu lasarett med bland annat benbrott och skador i huvudet. Enligt uppgift har ingen av de skadade några livshotande skador. Samtliga skadade är i 20-årsåldern och två av dem hemmahörande i Nås medan den tredje skadade en tjej är hemmahörande på en annan ort i Dalarna.

Polisen utreder just nu omständigheterna kring olyckan och enligt polisman Bo Olsson har man också fått en ganska klar bild av vad som hänt. Klart är också att skoterföraren framförde skotern på en allmän väg vilket också är förbjudet.

Olyckligt är också att det inte fanns någon polispatrull som kunde skickad till olycksplatsen på natten. Detta gör att de prover man tagit på föraren sker först flera timmar efter olyckan men polisen misstänker ändock att skoterföraren var rattfull vid olyckstillfället.

Den polisutredning som påbörjades under söndagsmorgonen kommer att fortsätta med bland anant förhör med de som varit inblandade i olyckan. Om skoterföraren gjort sig skyldig till de brott han nu misstänks för riskerar han att i en kommande rättegång att dömas till ett kännbart fängelsestraff.

Mer läsning

Annons