Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre nya jobb i Landforsen

Annons

Dahlgrens i Dalarna AB är namnet på ett nytt företag som etablerat sig på Faluvägen 58 (riksväg 50) i Landforsen. Affärsidén är uthyrning av maskiner i kombination med en bygg- järnvaruhandel. Verksamheten sysselsätter tre personer i initialskedet.

- Vi har köpt fastigheten av AEB Anläggningsentreprenader för 1,1 miljoner och inklusive ombyggnad av lokalerna och varulager handlar det om en investering på totalt cirka tre miljoner kronor, säger Peter Dahlgren, delägare tillsammans med Håkan Lodin.

Konceptet bygger på att jobba mot såväl företag som privatpersoner. Framtidsutsikterna bedöms som mycket goda.

- Vidare har vi köpt Lennart Hellsings rörelse (Ludvika oljedepå) plus hans utrustning och även tagit över avtalet med rikstäckande Cramo, omtalar Dahlgren vidare.

Hellsing, som under uppseendeväckande former drevs bort från ASG-planen inför Lidls etablering, är numera en av de anställda i det nystartade företaget i Landforsen. Det gäller även en av hans tidigare medarbetare.

- Och läget är perfekt och vi syns bra vid riksvägen. Alla åker ju till Borlänge och handlar och passerar där, slutar Dahlgren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons