Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män i ett plan

Annons

Egentligen är det dansbandet Kellys förtjänst att smålänningarna hamnat i Malung. Thomas Svensson var en ivrig supporter till bandet sedan tio år tillbaka - han träffade för övrigt sin fru under en av bandets spelningar - och lockades därför till dansveckans Malung i slutet av 1990-talet när Kellys uppträdde under veckan.

Och på den vägen är det. Kellys är visserligen inte aktiva längre men några medlemmarna figurerar i andra konstellationer.

- Och jag försöker följa framförallt sångerskan Git Persson, berättar Thomas Svensson som gästade lördagsdansen tillsammans med vännerna Torbjörn Ahlgren och Wåhge Lindholm.

Det var på lördagen som Git Persson och hennes nya band Curt Haagers gynnade Malung och kunde räkna in sina småländska supportrar i danspubliken.

Men redan på måndagen gjorde Thomas Svensson tillsammans med tre damer en flygande visit till Malung och dansveckan.

- Ja, Erik Lihms spelade och Joakim från Kellys är med i Erik Lihms nu. Så måndagen ville jag inte helst inte missa, konstaterar smålänningen glatt.

Det var egentligen meningen att smålänningarna skulle åkt hit i två plan men några i sällskapet fick förhinder och därför blev det två resor till Malung för Thomas Svensson i stället.

Har ni aldrig funderat på att ordna charter till Malung från Småland?

- Jo, visst vore det härligt om vi kunde ha dansflyg hit på sikt, säger Thomas Svensson.

Och en inte alltför vågad gissning är att om det blir av är det högst troligt att det blir när Git Persson står på scen.

- Det skulle inte förvåna mig alls, erkänner smålänningen glatt.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons