Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre björnungar blev döpta

Annons

Palo, Brunkulla och Moa är namnen på de tre björnungar som honan Ebba nu visar upp för besökarna i Grönklitts björnpark.

Dopet skedde på lördagen i samband med att anläggningen öppnades för sommarsäsongen. Besparingsskogens förvaltare Rune Dehlén hade fått äran att döpa den ende pojken i årets kull.

- Besparingsskogen har länge bistått björnforskarna i deras arbete och där är det tradition att döpa björnarna efter den plats där de blir märkta. Nu har björnforskarna redan använt nästan alla berg som namn till sina björnar, men vi hittade en topp i nordvästra hörnet av besparingsskogen som var ledig. Det är Palomäki och därför får pojken heta Palo.

De två andra björnarna döptes av flickorna Klara Skoglund och Mikaela Wallin. Klaras björn heter nu Brunkulla och Mikaelas bär namnet Moa.

Vid dopceremonin berättade björnskötaren Kalle Soling och vd:n Torbjörn Wallin om nyheter i björnparken.

- Det som värmer mest i hjärtat hos oss björnskötare är att vi fått ett nytt "barnhägn" på 0,9 hektar, där björnungarna kan klättra i träd och ha det mysigt, sade Kalle Soling. Torbjörn Wallin nämnde bland annat att man ser fram mot invigningen av ett rovdjurscentrum i juni år 2007.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons