Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre begärda häktade för attentat

Annons

Tre 20-åriga män begärdes på fredagen häktade vid Stockholms tingsrätt misstänkta för brandattentatet och utpressningsförsöket mot en kvinnlig åklagare.

Kammaråklagare Henrik Söderman vill ha två av männen som är tvillingar häktade för försök till grov utpressning, övergrepp i rättssak och grov mordbrand.

Den tredje mannen vill han ha häktad för försök till grov utpressning och grovt övergrepp i rättssak.

Henrik Söderman vill inte närmare kommentera misstankarna mot männen och om det kan bli aktuellt att gripa ytterligare någon inblandad person. Han vill inte heller uttala sig om brotten rent allmänt och vad han känner för att det är en kollega som är den drabbade.

Männen misstänks ligga bakom en brand som bröt ut för två veckor sedan i den kvinnliga åklagarens bostad norr om Stockholm. Åklagaren var på arbetet när branden anlades genom brevinkastet men hon chockades av händelsen.

Attentatet kopplas ihop med ett hot som en av tvillingarna riktade mot åklagaren i december i fjol i samband med att han stod inför rätta misstänkt för olovlig körning. Tillsammans med sin tvillingbror och en jämnårig kamrat misstänks han även för övergrepp i rättssak och försök till grov utpressning, brott som dock inte begåtts mot åklagaren.

Häktningsförhandlingen kommer troligen att hållas på fredagseftermiddagen.

TT

Mer läsning

Annons