Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre barn kidnappade i irakisk attack

Annons

Beväpnade män i Irak sköt ihjäl 14 vuxna och kidnappade sedan tre barn. Barnens pappa är chef för en polisiär utryckningsstyrka i den oroliga provinsen Diyala.

Mannen som var målet för attacken var, enligt AFP, överste Ali al-Jurani, inte som Reuters rapporterade, Baqubas polischef Ali Delyan Ahmed.

al-Jurani, som är chef för en utryckningsstyrka inom polisen i provinsen Diyala, sade själv till AFP:

Norr om Basra i södra Irak dödades i dag minst 14 personer när två bilbomber detonerade. Ett 30-tal personer skadades vid de nästan samtidiga explosionerna, enligt polis och vårdpersonal.

Den ena bomben var gömd i en minibuss som exploderade på en busstation. Den andra detonerade på en marknad. Båda sprängdes i staden al-Khurna sex mil norr om Basra vid halvåttatiden på morgonen, sade tjänstemän enligt AFP.

Bilbomber är inte lika vanliga i det shiadominerade södra Irak som i Bagdadområdet. Den stora offensiv som amerikansk-irakiska styrkor genomfört i Bagdadregionen har lett till att rebeller flyttat sin verksamhet till andra storstäder. Den senaste tiden har flera sprängningar ägt rum i det kurdstyrda norra Irak.

TT

Mer läsning

Annons