Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på fritids

Annons

Arbetsmiljön för personal och skolbarn vid fritidshemmet i Vika börjar bli ohållbar. Den senaste tiden på fritidshemmet beskrivs av föräldrar som turbulent.

Drygt 50 barn är inskrivna på fritidshemmet vars lokaler är för trånga.

-Korridorerna är inte ändamålsenliga för den verksamhet som bedrivs, säger rektor Margareta Westlund.

I ett brev till skolförvaltningen skriver föräldern Michael Svensson att barnen inte har någon att ty sig till eftersom det ofta är nya vikarier som jobbar.

Han funderar på att låta morföräldrarna ta hand om barnen i stället.

"Dessutom är personalen väldigt sliten och utarbetad. Trots detta gör de ett underbart jobb med våra barn", skriver Michael Svensson, som tycker att gränsen är överskriden vad gäller personalfrågan såväl som lokalernas beskaffenhet.

Att det blir allt fler barn i Vika är i grunden väldigt positivt för byn.

-Vi måste föra en konstruktiv diskussion kring det här, säger Margareta Westlund.

I går samlade hon hela personalgruppen för att diskutera situationen på fritidshemmmet.

-Det har också bildats en föräldragrupp och tillsammans ska vi dra i det här problemet. Jag kommer att informera dem om vad vi kommer fram till på mötet i dag.

-Visst skulle jag kunna lösa personalbiten direkt bara jag hade resurser. När det gäller lokalerna så måste de byggas ut. Det finns färdiga ritningar hos kommunen, men allt går ju så sakta, säger Margareta Westlund.

Ann-Marie Lundin från vikariepoolen hade kallats in medan ordinarie personal hade möte. Hon tror att det bästa vore att skapa ett fristående fritidshem i stället för att det som nu är kopplat till klassrum.

-Det är en önskan från alla här, för det är viktigt att barnen ska kunna dra sig undan en stund. Nu upplever de ingen skillnad mellan skolan och fritidshemmet, säger hon.

-Det är positivt att det föds mycket ungar men det måste ju finnas lokaler så de ryms, säger kollegan Lena Carls.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons