Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träff med Adelborgvänner

Annons

Konstnär Gösta Backlund, Borlänge, gästade Ottilia Adelborgs vänförenings årsmöte. Backlund, som höll ett intressant föredrag om akvarellmålning och andra målningstekniker, visade ett bildspel med olika konstnärers akvarellteknik och berättade kunnigt om skillnaderna i målningssätt. Han visade också en film om sitt konstnärskap.

Ett 30-tal besökare fick en trevlig eftermiddag och fick lära sig bland annat skillnaderna mellan akvarell, lavering och gouache och fick också veta att många konstnärer använder såväl trälim som ägg vid målningen.

I samband med förhandlingarna fick Ann-Marie Thörne blommor och ett litet broderi från Blekinge som tack för att hon är "fröken" i knyppelskolan för barn.

Margareta Wallén berättade om sommarens utställning i Adelborgsmuseet. Den har temat "Kraftkvinnor-Kvinnokraft" och kommer att visa Anna Wettergren-Behms och Ottilia Adelborgs konstnärliga skaparkraft. Material är inlånat från bland annat Annas barnbarn, av vilka Jan Jonsson från Avesta deltog vid mötet.

Dalknypplingens dag genomförs den 5 augusti i församlingshemmet.

Styrelsen omvaldes och består av Håkan Spännar, ordförande, samt Margareta Wallén, Margit Lenman, Anette Andersson, Ulla Immler och Anne Ljungdahl.

Föreningen har idag 128 medlemmar och Anne Marie Rådström är hedersmedlem.

Mer läsning

Annons