Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Totti hittad efter fem dagar

Annons

Det var alltså på nyårsdagen som den vita pointern Totti försvann från familjen Bredesen/Björges stuga i Särna.

- Vi skulle bara lufta henne på morgonen och släppte ut henne utanför stugan, berättar Rolf Bredesen.

I det kraftiga snöfallet på nyårsdagen tappade hunden troligen sina egna bakspår och försvann i skogarna söder om Särna.

På tisdagen såg Rolf Larsson hunden vid slogboden vid Gryvelnäs på skjutfätet, men sedan försvann tiken helt och hållet.

Först på torsdagen observerades hon i Loka, klockan tio på morgonen.

På fredagen ssågs Totti igen. Denna gång var det Hans Wallin som sett den vid Dysängsbanan. Rolf och Gry samt kompisarna Dan Norin och Ann-Louise Forsman åkte dit.

- Jag såg henne i tallskogen. Men hon var så skygg och ville inte komma till mig när jag lockade, säger Gry Björge.

Med mycket lock och pock lyckades hon till slut få hunden intill sig och återföreningen var ett faktum, efter fem dagar och hundratals mil med olika bilar som letat på skogsbilvägarna i Älvdalen.

Rolf Bredesen berättar att folk i Älvdalen har ställt upp på ett fantastiskt sätt för att hitta hunden.

- Polisen, försvaret, radion, synska personer i Norge och "halva Älvdalen" har varit inblandade i letandet efter hunden, säger han och klappar om Totti en gång extra.

Rolf Bredesen berättar att denna typ av hundar har en speciellt benägenhet att bli folkskygga när de tappar bort sig och kan vara svåra att locka till sig, även om man erbjuder de godaste korvar.

- Jag är så glad och tacksam för all hjälp vi har fått av så många människor här i dalen, säger Rolf Bredesen, innan han åter styr färden mot Särna. Nu med hunden Totti sovande i sin bur för första gången på fem dagar.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons