Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tortyr gör ingen säker

Annons

Med glöggkoppen i handen och pepparkakan på fatet kan jag faktiskt börja känna att det lackar mot jul. Det hörs julsånger i huset och adventsstaken lyser så fint i fönstret. Husets tonåringar ska på stan och titta efter julklappar. Jag ska också på stan men jag ska ha Amnestybanderoll på mig, be om ett bidrag till Amnesty och rassla så käckt med bössan.

Lördagen den 9 december startar Amnestys kampanj "Tortyr gör ingen säker". Så här före jul blir kontrasterna så ohyggligt stora mellan det liv vi lever här och hur de har det, alla de som på något sätt drabbats av tortyr.

I en osäker värld präglad av terrorism och "kriget mot terrorismen" kan verklig säkerhet bara uppnås om de mänskliga rättigheterna tillämpas och efterlevs.

Att ledande demokratiska stater kringgår folkrättsliga normer och principer leder till en farlig utveckling.

Rättssäkerheten riskeras att sättas ur spel. Inskränkningar i rättigheter för några riskerar att leda till att de universella mänskliga rättigheterna urholkas - för alla.

Så jag tar på mig min Amnestybanderoll och står på stan. Jag kan inte fira jul och känna julefrid om jag inte vet att jag i alla fall har gjort något för alla dem som drabbats.

Du kan också hjälpa till. Stöd Amnesty!

FÖR LUDVIKAS AMNESTYGRUPP, KRISTINA JACOBSON

Mer läsning

Annons