Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törs vi hoppas att långbänken är över?

Annons

Svar till s-politikerna, på ledarsidan den 4 januari:

Det gläder mig mycket att sex socialdemokratiska lokalpolitiker i olika dalakommuner, med Ann Beskow i spetsen, äntligen vaknat och instämmer i den uppfattning jag länge drivit, nämligen att regeringen för länge sedan borde ha fattat beslut om bland annat ändringar i jaktförordningen.

Jag skrev i januari 2005 en riksdagsfråga till jordbruksminister Ann-Christin Nykvist, där jag framhöll att hon borde påskynda arbetet med att ge de besked som allmänheten har rätt att kräva angående skyddsjakt och nödvärnsjakt på varg.

Regeringen hade redan för ett år sedan dragit frågan i långbänk och därför skrev jag i min fråga: Under flera år har det diskuterats vilka regler som ska gälla för möjligheterna att skjuta varg i speciella situationer.

Naturvårdsverket utarbetade ett förslag till ändring av bland annat 28 § jaktförordningen. Remisstiden för Naturvårdsverkets förslag gick ut i maj 2004, men regeringen har ännu inte fattat beslut i frågan.

Svaret gick ut på att regeringen bereder frågan vidare i regeringskansliet. Tydligen har beredningen gått mycket långsamt. Nuvarande regering har tyvärr börjat fungera allt sämre och drar många olika frågor i långbänk.

Det är bra att socialdemokraterna framhåller att vi vill att rovdjuren ska finnas och att vi vill hitta vägar där människor och djur kan leva tillsammans. Detta är en bra sammanfattning.

LENNART FREMLING (FP) RIKSDAGSLEDAMOT FÖR DALARNA

Mer läsning

Annons