Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgdebatten går vidare

Annons

Under den senaste tiden har diskussionerna gått varma om var Bull-Pers torg egentligen låg. Björn och Bengt Svensson menade dock att något sådant torg aldrig funnits, något som de nu får stöd för från flera håll.

- Namnet på torget har alltid varit Westmans torg och ingenting annat, menade Björn och Bengt Svensson.

Orsaken till att frågan diskuterats är att Vansbro hembygdsförening velat sätta upp en skylt med namnet Bull-Pers torg invid Olséns järnhandel, något kommunen godkände sedan frågan ansågs utredd.

Nu får dock Björn och Bengt Svensson stöd för sitt påstående från en källa som bör ha en gedigen kännedom om hur det verkligen förhöll sig, nämligen Bagar-Everts dotter, Yvonne Johansson, som i ett mail till tidningen skriver följande:

"Jag läste på nätet att det har varit debatt i Falu Kuriren om var Bull-Pers torg låg. Jag håller med Björn och Bengt Svensson om att det aktuella torget aldrig under 1950-talet har hetat Bull-Pers torg utan, som de påpekar, Westmans torg. Eftersom jag bodde och växte upp på Bull-Pers från det att jag föddes och fram till att det revs är jag helt säker på att det åtminstone under 50-talet inte fanns något annat namn på torget än Westmans torg".

Om brevet från Bagar-Everts dotter får någon inverkan på skyltfrågan återstår att se.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons