Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplaceringar för unga dalabagare i SM

I dag avgjordes SM Unga Bagare, och dalabagare placerade sig högt upp i resultatlistan.

Annons

SM för unga bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma de unga i branschen och för att locka ny arbetskraft.

Under årets tävling skulle deltagarna göra nio matbröd, fyra olika slags frukostbullar, fyra olika slags vetebröd, fyra olika fyllda bakverk av wienerdeg och en tårta eller ett skådebröd.

Vinnare av årets tävling blev Montadar Kanbar från Spånga, som studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad. Av de elva finalisterna i tävlingen kom tre från Dalarna, vilka samtliga slutade på topp fyra.

På en andraplats kom Maja Westlund, 22 år, från Djurås, som till vardags arbetar på Bullar & Bröd Stenungsbageri i Stockholm. På en tredjeplats kom 19-åriga Emelie Morelius från Avesta, och på en fjärdeplats My Lindqvist, 20 år, från Borlänge. Båda de studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.

Emelie Morelius från Avesta, My Lindqvist från Borlänge och Maja Westlund från Djurås kom alla på topp fyra i tävlingen. Foto: Sveriges bagare & konditorer

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons