Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårspojke åtalas – ska ha dödshotat och försökt skalla annan tonåring

Tonårspojken från Borlänge ska ha örfilat och dödshotat en annan tonåring, på en plats i centrala Falun. Han ska även ha försökt skalla målsäganden.
Nu åtalas han misstänkt för ofredande, olaga hot och försök till misshandel.
Den åtalade pojken förnekar brott.

Annons

En tonårspojke från Borlänge ska ha delat ut en örfil och dödshot mot en annan tonåring, samt försökt skalla denne. Detta ska ha skett på en plats i centrala Falun. Nu åtalas tonåringen misstänkt för ofredande, olaga hot samt försök till misshandel.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – tips för att hålla värmen

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonårspojken i fråga är bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för ofredande, olaga hot samt försök till misshandel.

Enligt åtalet ska pojken, den 8 februari i fjol, ha slagit en annan tonårspojke i ansiktet med öppen hand. Detta ska ha skett på en adress i centrala Falun. Åklagaren anser att detta "kunde förväntas kränka NN:s frid på ett kännbart sätt, även om den inte medförde smärta" och åtalar pojken för ofredande.

Ett halvår senare, den 6 oktober i fjol, ska tonårspojken ha hotat samma målsägande, på samma plats. Enligt åtalet ska han ha tagit tag i målsägandens kläder och halsband och sedan hållit i honom och tryckt upp honom mot en vägg samtidigt som han sade att han skulle döda honom och höll upp en knuten näve. Därför åtalas tonårspojken för olaga hot.

Vid samma tillfälle ska den åtalade tonårspojken även ha försökt skada målsäganden genom att skalla honom i ansiktet. Åklagaren skriver i åtalet att det endast var tack vare att målsäganden drog undan sitt ansikte, samt att andra personer ingrep, som skallningen inte träffade. Därför åtalas tonårspojken även misstänkt för försök till misshandel.

Den åtalade pojken förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons