Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring i rätten för mordförsök

Annons

Åklagaren kommer att yrka flera års fängelse för en 19-åring misstänkt för mordförsök och grovt rån mot en 76-årig man i Skåne. Mannen blev utkastad ur sin bil och därefter överkörd. På onsdagen startade rättegången.

Den äldre mannen gav 19-åringen lift. Han tvingades stanna utanför Eslöv, drogs ur bilen, blev sparkad, slagen och rånad på bilnycklarna.

Kammaråklagare Stefan Waern hävdar att 19-åringen därefter satt sig bakom ratten, kört i väg cirka 50 meter, vänt bilen och i hög fart kört mot den liggande mannen i syfte att beröva honom livet. Mannen skadades allvarligt med bland annat flera frakturer och en blödning i skallen.

Händelsen inträffade i februari och nittonåringen åtalades i mitten av mars. Men rättegången sköts upp när Lunds tingsrätt beslöt att han skulle genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Den visade att 19-åringen inte lider av allvarlig psykisk störning och med det finns inga medicinska hinder för att döma till fängelse. Han har erkänt grovt rån, men förnekat mordförsök.

Nittonåringen är åtalad även för bedrägeri och grov olovlig körning _ som han erkänner _ samt utpressningsförsök mot en jämnårig man, där han är beredd att medge olaga hot. Rättegången fortsätter på tisdagen med huvudåtalet för mordförsök och grovt rån. Åklagare Waern säger till TT att han kommer att yrka på ett längre fängelsestraff.

TT

Mer läsning

Annons