Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring åtalas misstänkt för att ha slagit sin flickvän – ska ha hotat henne via Snapchat

En tonårspojke från Säters kommun har åtalats misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot mot sin flickvän. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen samt i Älvdalens kommun.
Han ska ha slagit flickvännen och även hotat henne via appen Snapchat.
Pojken erkänner olaga hot.

Annons
En tonårspojke från Säters kommun har åtalats misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot mot sin flickvän. Han ska ha slagit flickvännen och även hotat henne via appen Snapchat. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen samt i Älvdalens kommun.  Foto: Richard Drew/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonårspojken i fråga är bosatt i Säters kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Enligt åtalet ska pojken , någon gång under februari månad 2017, ha misshandlat sin flickvän genom att slå på hennes arm och ben samt tagit ett stryptag om hennes hals. Detta ska ha skett på en ort i Älvdalens kommun.

Vidare ska pojken, någon gång under mars månad 2017, ha slagit flickvännen på armen. Detta ska ha skett på en plats i Säters kommun.

Ett par månader senare, i början av maj 2017, ska pojken ha hotat flickvännen via appen Snapchat, som är en app som man skickar bilder, filmer och textmeddelanden med. Enligt åtalet ska pojken ha skickat meddelanden till flickan med innebörd att han skulle komma att skada hennes underliv. "Hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet", skriver åklagaren i åtalet.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade tonårspojken, med flickvännen samt med två vittnet om sina iakttagelser av flickan under den aktuella tidsperioden samt vad flickvännen har berättat om sitt förhållande med tonårspojken.

Åklagaren lägger även fram en skärmdump föreställande hotet som ska ha skickats via Snapchat, samt ett fotografi av flickvännen som ska styrka de skador hon fått.

Den åtalade tonårspojken har erkänt det olaga hotet. Däremot förnekar han brott när det gäller de båda fallen av misshandel.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons