Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomtefamilj vann paraden

Annons

En tomtefamilj med tomtefar, tomtemor, tomtebarn och en julklapp. Så såg årets segrare i Tomteparaden ut. Familjen vann 1 000 kronor. På andra plats kom en astonaut.

Över 20 ekipage ställde upp i årets Tomteparad i Orsa centrum på söndagskvällen. Kjell Strandberg höll som vanligt i trådarna och kunde notera rekordmånga deltagande tävlande som på de mest fantasifulla sätt hade klätt ut sig på temat jul. Orsa Ridklubb ställde upp med förridare och deltog också med ett par ekipage i tävlingen. Tio finalister utsågs. De som hamnade på plats 4-10 fick 100 kronor var för sin medverkan. Alla deltagare fick dessutom en godispåse.

Mest aktuell bland finalisterna var utan tvivel "Christmas Fuglesang" som en flicka klätt ut sig till. För detta fantasifulla bidrag erhöll hon 700 kronor. Två stora tomtar hamnade på tredje plats och fick 500 kronor i belöning för att de var så duktiga på att agera.

Men första priset på 1 000 kronor gick till tomtefamiljen. Tomtemor var Monica Olsson som tillsammans med Heléne Nylynd, Sanna Nylund, Elin Eriksson och Ida Eriksson samt Andreas Spännar, som var julklapp, täckte in hela tanken med jul. Orsa köpmannaförening - Handla i Orsa- stod för arrangemanget som lockade många åskådare, som samtidigt var ute för att titta på årets julskyltning med många aktiviteter i och utanför butikerna.

Juryn bestod av tre flickor från turismutbildningen Scott. Konferencier var Bitte Norin Jernberg.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons